Den siste samlingen før ferien var den best besøkte dette semesteret.

Ta deg tid til å lytte til Jesus. Dette er prioritet nummer én, sa Kristin Eide under fellessamlingen søndag 10. juni på Lye forsamlingshus. – Jesus ønsker at vi skal bruke tid, ikke på å prestere, ikke på å fikse noe, men å ha kvalitetstid med Gud.

– Gjør som Maria gjorde, slik det er beskrevet i Lukas evangelium i kapittel 10, oppfordret søndagsskolekonsulenten i Rogaland Krets Kristin Eide. Hun talte på fellessamlingen som også bød på frisk sang av ungdomskoret Lukas, nydelig duett og sang av Lea og Esther og gode forsangere.

 

Misjonsprosjekt: Her fikk forsamlingen også vite mer om misjonsarbeidet i Nepal og Tanzania for å minne om arbeidet som drives i de to landene i Asia og Afrika. Og etter samlingen var det misjonstivoli, der alle inntektene går til de to misjonsprosjektene.

-Ditt forhold til Jesus skal være helt annerledes enn forholdet du har til alle andre, sa Kristin Eide. Hun minnet om hva Jesus selv sier til Marta om hva som er viktig: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.»

Det viktigste: Hva kan vi så lære av denne fortellingen. Jo, hvis vi er så opptatt av at alt skal være perfekt, så kan vi glemme å være sammen med Jesus, sa Eide.- Maria hadde satt seg ved Jesu føtter,og lyttet. Hun hadde funnet noe verdifullt.

Lytt til Jesus: Hos Gud kan jeg være meg selv når jeg er sliten, uansett hva som skjer rundt meg, så er Gud der for meg. Alltid. Lytt til hva han vil si til deg. Gjør som Maria, velg den gode del og lytt til Jesus. Du finner hans ord i Bibelen. Lytter du, vil du bli rikt velsignet.

-Vil du sitte der?

Både gruppen som står bak søndagssamlingene, utvalget som arrangerer gudstjenestene, søndagsskolen og speideren  samarbeidet om vårens siste storsamling denne søndagen.

Bibelteksten: Lukas 10,38-43
Jesus hos Marta og Maria
38 Da de dro videre, kom han til en landsby der en kvinne som het Marta, tok imot ham i huset sitt. 39 Hun hadde en søster som het Maria, og Maria satte seg ned ved Herrens føtter og lyttet til hans ord. 40 Men Marta var travelt opptatt med alt som skulle stelles i stand. Hun kom bort til dem og sa: «Herre, bryr du deg ikke om at min søster lar meg gjøre alt arbeidet alene? Si til henne at hun skal hjelpe meg.» 41 Men Herren svarte henne: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. 42 Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.»