Prest Yngvar Nilsen døper Henrik Haugland. Mor Janine Eichler holder dåpsbarnet.

 

Lille Henrik var hovedpersonen under dåpen på gudstjenesten på Lye forsamlingshus søndag 2. oktober. Prest Yngvar Nilsen, mor Janine Eichler med dåpsbarnet Henrik, far Espen Haugland og storesøster Selina. Familien bor på Lyefjell.

Den nye barne- og familiearbeideren, Marianne Hauge, hadde forkynnelsen for store- og små på gudstjenesten denne søndagen som er kalt høstens påskedag. Prest Yngvar Nilsen, mor Janine Eichler med dåpsbarnet Henrik, far Espen Haugland og storesøster Selina. Familien bor på Lyefjell.

Hun tok utgangspunkt i beretningen om Jairus datter fra Markus evangeliet, kapittel 5.

Jesus har all makt. Han er Herre over liv og død, sa hun og viste gjennom bibelfortellingen at Gud er stor og mektig, og at mirakelet vi leser om her, viser hva Jesus kan.

Datteren var død, men ble vekket opp av Jesus. Alle andre trodde hun ville forbli død, men Jesus sa: Frykt ikke, jeg vil hjelpe. Og plutselig trengte de ikke planlegge begravelse, men feire livet til jenta.

– I dag kan vi også be Jesus om hjelp. Han er livets Herre, og er med oss, selv om han ikke tar bort alt som er vanskelig. Vi kan be Gud om alt, og han hører oss, sa Marianne Hauge, og kalte Jesu ord: Frykt ikke for Bibelskatten.

De som var til stede da Jesus vekket opp datteren til Jairus, fikk oppleve et mirakel. Denne bibelteksten viser at ingenting er umulig fra Gud.

Prest Yngvar Nilsen, mor Janine Eichler med dåpsbarnet Henrik, far Espen Haugland og storesøster Selina. Familien bor på Lyefjell.

Marianne Hauge er ansatt i en 10 prosent stor stilling som barne- og familiemedarbeider på Lye. Kristoffer Vassbø er ansatt i en tilsvarende stilling for ungdomsarbeidet i en stilling på inntil 10 prosent. De ble presentert under gudstjenesten. Time kyrkjelege fellesråd er arbeidsgiver for de to medarbeiderne.

Takk til alle som er med i givertenesten og dermed gjør det mulig å ha ansatte som arbeidar med barn og ungdom på Lye forsamlingshus!
Vil du være med å gi:
Opprett avtale direkte med banken din her eller bruk konto 3290.58.78041.

Markus 5:21-24 pluss vers 35 til 42: «Jairus’ datter blir oppreist fra de døde 21 Da Jesus var kommet over til den andre siden igjen med båten, samlet det seg en stor folkemengde hos ham. Mens han var nede ved sjøen, 22 kom en av synagogeforstanderne; han het Jairus. Da han fikk se Jesus, kastet han seg ned for føttene hans 23 og bønnfalt ham: «Min lille datter holder på å dø. Kom og legg hendene på henne så hun kan bli frisk og få leve.» 24 Jesus gikk med ham, fulgt av en stor folkemengde som trengte seg inn på ham.

35 Mens han ennå talte, kom det folk fra synagogeforstanderens hus og sa: «Din datter er død. Hvorfor bryr du mesteren lenger?» 36 Jesus hørte det som ble sagt, og sa til synagogeforstanderen: «Frykt ikke, bare tro!» 37 Nå lot han ingen andre følge med enn Peter, Jakob og Johannes, Jakobs bror. 38 Da de kom til synagogeforstanderens hus og han så alt oppstyret og folk som gråt og jamret seg, 39 gikk han inn og sa til dem: «Hvorfor støyer og gråter dere? Barnet er ikke dødt; hun sover.» 40 De bare lo av ham. Men han drev alle ut og tok med seg barnets far og mor og dem som var med ham, og gikk inn der barnet lå. 41 Så tok han barnet i hånden og sa: «Talita kumi!» Det betyr: «Lille jente, jeg sier deg: Stå opp!» 42 Straks reiste jenta seg og gikk omkring; hun var tolv år gammel.»

.